НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Какво ни дават младежките проекти – Вероника Михайлова

Категории: Истории, | Публикувано на 28 декември 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Вероника Михайлова се занимава с кариерно ориентиране и развитие на младежи и участва в проекта на Тук-Там edu.tuktam.bg – платформа, на която са събрани повече от 500 интервюта с  хора учили в чуждестранни университети. Освен с консултантска дейност,  Вероника се занимава с коучинг, с проекти в сферата на образованието и личностното развитие и също така е част и от Фолклорен танцов ансамбъл „София- 6“, с когото печели редица първи места на международни конкурси.

 

Активно се занимавам с дейности в младежкия сектор, в сферата на кариерното ориентиране, предприемачеството, коучингът като средство за личностно развитие и други

 

veronika3Занимавам се усилено с кариерно ориентиране и образователно-консултантска дейност  вече 4 години. Изборът ми беше съвсем естествен, след като ми направи впечатление , че младежите са крайно неориентирани с какво искат да се занимават в бъдеще и къде искат да учат. Това е съвсем нормално, поради факта, че това е първото им изцяло самостоятелно решение в живота.

През 2014 г. бях отличена с награда за успешни практики в кариерното информиране, консултиране и ориентиране на европейско ниво от Euro Guidance. Така получих възможността да задълбоча знанията си по тематиката, участвайки в обмен на добри практики в Естония, Латвия и Финландия, след което внедрих тези успешни примери в работата си с младежи.

Активно се занимавам с дейности в младежкия сектор, където съм реализирала различни младежки проекти в сферата на кариерното ориентиране, предприемачеството, коучингът като средство за личностно развитие и други. Това ми позволи да трупам опит в международна среда и в различни страни по света. Самата аз съм участвала в разнообразни доброволчески и младежки инициативи, в предприемачески програми и акселератори в България и в страни от Европа.

С екипа ми организираме различни събития, насочени към младежи, информирайки ги за възможности, които стоят пред тях

 

veronika4С екипа ми организираме различни събития, сред които изложения, презентации, семинари, насочени към младежи, информирайки ги за възможности, които стоят пред тях – образование, кариера, обменни програми, доброволчески инициативи и други. Смятаме, че информираността сред младежите е изключително ниска и се стремим непрекъснато да я повишаваме и да насърчаваме младежите да се реализират и да си поставят цели, които да преследват и постигат.

Непрекъснато се стремя да надскачам себе си, да надграждам това, което правя, и да не спирам да се развивам – така се появи идеята за внедряване на коучинг в работата ми. Той е една много интересна материя и може да бъде изключително ефикасен, ако се прилага правилно. Вече работя с младежи в посока кариерен коучинг и провеждам обучения за внедряването му в младежкия сектор на международно ниво.

 

завърших немската гимназия в София и бях една от малкото, които взеха съзнателното решение да останат в България

 

Обичам работата си – от една страна заради непрекъснатата комуникация с хора от цял свят, от друга заради възможността да помагаш и да виждаш позитивната промяна в младежите. Колкото и абстрактно да звучи, пред мен всекидневно са изправени човешки съдби и всяко решение за тяхното бъдеще, дори на пръв поглед маловажно, е от значение.

Ако трябва да обобщя своя кариерен път, завърших немската гимназия в София и бях една от малкото, които взеха съзнателното решение да останат в България. Дипломирах се с бакалавър по Европеистика  и магистър по Финансов мениджмънт и маркетинг. Заминах в Словакия по обменна програма, където учих Международни отношение. След това преминах през редица стажантски програми в различни институции, докато не се сблъсках с младежкия сектор.

 

Влюбена съм в работата си и обожавам мисълта, че бих могла да помогна на някого да намери себе си и пътя си в живота

 

Имам различни интереси и хобита, но моята страст са танците и в частност народните такива. Занимавам се с тях от дете като първите ми стъпки в залата бяха на 4 години. В момента съм част от Фолклорен танцов ансамбъл „София-6“, като дори не мога да си спомня от колко години сме заедно.

С ансамбъла сме пътували на много места по света и сме представяли България в редица международни фестивали и конкурси. „София-6“ е носител на шест световни титли от фолклорни танцови конкурси, сред които Палма де Майорка (Испания 2009г.), Бурса (Турция 2010г.), Чеонан (Република Корея 2010г.) и Питещи (Румъния 2014г.). Тази година след участието си в два международни конкурса в Мексико (в Пуебла и Мексико Сити) се завърнахме с още две световни отличия и признания за България.

 

veronika1

 

Обичам България и никога не съм искала да напускам трайно страната. Влюбена съм в работата си и обожавам мисълта, че бих могла да помогна на някого да намери себе си и пътя си в живота. Проектът Еду на Тук-Там е изключително полезен и ценен за младежите. Вярвам, че опитът в чужбина е ценен и насърчавам всеки да трупа такъв, но след това да се връща и да прилага наученото тук. Припознавам своите възгледи и разбирания с целите и дейностите на Тук-Там и вярвам, че всеки човек може да се реализира и да постигне мечтите си в България.

 

veronika2

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com