НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Как да се представим успешно на Career Speed Dating

Категории: Top News, Блог, Експертни статии | Публикувано на 22 февруари 2017

 

Career Speed Dating е страхотна възможност да се запознаете с някои от най-добрите компании на българския пазар и да оцените възможностите си за работа в тях. Събитието позволява на кандидатите да се срещнат с 10 компании наведнъж, като с всяка имат само 3 минути, които да използват оптимално.

Как да извлечете максимума? Нашите партньори – консултантите на HRS Bulgaria са подготвили няколко бързи идеи, които може да използвате, за да бъде Career Speed Dating успешен и полезен за вас.

 

Подгответе актуалната си автобиография

Въпреки, че работодателите ще получат CV-то ви след събитието, e хубаво да го подготвите и на хартия. Така можете да го дадете и на място на компаниите, които харесате.

 

Помислете за няколко думи, с които да се представите

Разполагате с много малко време, за да оставите правилното впечатление и да помогнете на компаниите да се ориентират в опита ви. Започнете с информация за това какво е образованието ви и къде сте завършили. Какви езици владеете и на какво ниво? Ако имате натрупан опит до момента – маркирайте  сферата и позицията, на която сте го натрупали.  Другата важна част, която трябва да засегнете, е в каква сфера и на каква позиция бихте искали да се развивате в бъдеще.

 

Задавайте въпроси

Винаги прави добро впечатление, ако сте подготвени с въпроси, които биха ви помогнали да разберете повече за компанията и това какво е да работиш в нея.  Няколко примера за добри въпроси са:

  • За кои позиции имате най-голямо търсене в момента?
  • Кои хора са успешни в компанията? / Как измервате успеха в компанията?
  • Какви са възможностите за развитие при вас?
  • Какви хора работят в компанията? Каква е Вашата фирмена/офис култура?

Ако компанията Ви харесва и бихте искали да кандидатствате за нея, поинтересувайте се какви са следващите стъпки в процеса и дали е необходимо да направите нещо допълнително, за да кандидатствате успешно

Разбира се, има и въпроси, които е по-добре да НЕ задаваме по време на Speed Dating-a – като например какви са нивата на възнаграждение и елементите в социалния пакет на компаниите – тези въпроси е по-подходящо да зададете, ако ви поканят на последващо интервю.

 

Бъдете позитивно настроени, любопитни и про-активни

Имате само по 3 минути с всяка компания, за да дадете и получите най-доброто от  срещата с нейните представители.  Със сигурност ще направи добро впечатление ако сте усмихнати и не се притеснявате да задавате въпроси.  Не забравяйте, че имате само една възможност да направите добро първо впечатление.

 

Възползвайте се от съветите на HR специалистите

На място ще можете да получите консултация от специалист за това как да подобрите CV-то си и как да се представяте по-добре по време на интервю.

 

Забавлявайте се

Събитието бяга от формалността и е специално създадено с идеята, че на него ще присъстват хора точно като вас – интелигентни, любопитни и усмихнати.

 

Career Speed Dating се организира от Сдружение “Тук-Там” и фондация “Идентичност за България” – организаторите на най-големия форум за българи с опит и образование в чужбина “Кариера в България. Защо не?”. Регистрирайте се безплатно тук.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com