НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Историята с избягалия куфар

Категории: Блог, Кариера в България, Проекти | Публикувано на 25 август 2014

kufarСред заминаващите на една гара, или може би беше летище, чухме една странна история. Разказаха ни за един чудноват античен куфар, който пътувал из целия свят – от Канада през Европа до Австралия. Един път при поредното пътуване за чужбина, куфарът безследно изчезнал и изоставил собственика си да пътува сам. Търсели го навсякъде, но от него нямало и следа.

Пътникът заминал без него, но неминуемо се връщал в мислите си към всичко, което съдържал избягалия куфар – буркан с лютеница от баба, домашното вино на дядо, любимата книга, албум със снимки с приятели в Пирин, мидички от Черно море, парфюм от роза, мартенички, спомени за топли летни нощи и безгрижни дни.
Дали всеки от нас, който решава да замине да живее извън България не носи със себе си един подобен шарен куфар, пълен с носталгия и нотка патриотизъм?

Не знаем дали тайнствения куфар се е върнал или просто е останал, но случайно или не, той ни намери, за да ни покаже всички хубави неща, който всеки българин носи в себе си, където и да отиде.

Потърси избягалия куфар на форум „Кариера в България. Защо не?“ на 10 септември и съпътстващи събития инека заедно продължим неговата историята – за връщането, оставането и избора да бъдем тук!

За споделянето на историята на избягалия куфар искрено благодарим на Импресия за декорациите, на Летище София за посрещането на куфара, на Bookies за откритието му, на Даниела Игнатова за вдъхването на живот у него и на Ясен Спасов за живописните снимки.

 

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com