НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

„Изобрети света, в който живееш“ – Не пропускай второто издание на “Аз, инженерът”

Категории: Външни събития | Публикувано на 19 февруари 2015

iengineer„Аз, инженерът“ е целодневно събитие, което ще се проведе на 11 март в Интер Експо Център. То има за цел да обедини водещите технологични компании в България на едно място, за да покаже на младите специалисти, студенти и гимназисти, че наука и иновации се случват и тук и възможностите за професионална реализация са много. Събитието е цялостно преживяване, което успява да осъществи контакт и да създаде диалог между технологичните компании и амбициозните млади хора с интерес в областта. Организаторите от WishBOX и INTER EXPO CENTER имат за цел да превърнат събитието в кауза и да открият нови перспективи пред ученици, студенти и млади иноватори.

Програмата на събитието „Аз, инженерът“ е динамична и разнообразна. В рамките на събитието, гимназисти, студенти и любители на технологиите ще имат възможност да се запознаят с инженери, изобретатели и представители на бизнеса, да научат повече за дейността им и перспективите на професията. Посетителите ще могат да разглеждат и да участват в щандове-работилници на различни компании и организации, които ще подготвят конкретни задачи и казуси за решаване и ще показват нагледно части от своята дейност. Част от програмата ще е и състезание по РОБОТИКА на Роболига. С цел да помогнат на бизнеса и младите професионалисти и студенти, които търсят работа, организаторите ще споделят CV-тата на желаещите с участващите компании.

Сред лекторите на събитието ще са Ясен Славов и Сергей Петров, които ще разкажат за проекта си за умен кошер; Иво Митрошанов от Интерут, който ще разкаже за предизвикателствата пред реализацията на инженерите; Бойко Вучев, собственик на марката „Правец“ и управител на „Правец Компютри“ООД; Иван Георгиев от Мелексис; Георги Бояджиев, който ще разкаже за разработения от него и екипа му робот за автоматично пробиване на кости с приложение в ортопедичната хирургия; Мартин Ангелов ще ни разкаже за най-новия си проект – halfbike; Георги Димитров от SAP Labs Bulgaria ще представи изменящата се парадигма при разработване на бизнес приложения, навлизането на облачните технологии и как това отваря нова страница в ИТ историята; Трифон Михайлов ще разкаже за възможностите, които предоставя Българката асоциация за безпилотни системи и изобщо какво е бъдещето на дроновете и други.

Част от компаниите, които ще участват са генералният спонсор Interoute, VMware, Visteon, Euromarket, SAP, Hoval, Festo, Melexis, Aurubis, ABB, telenor и др.

Събитието е безплатно и отворено за всички посетители – професионалисти, студенти, любители на технологиите. Нужна е само регистрация.

Повече информация за събитието: http://iengineer.bg
https://www.facebook.com/iengineer.bg

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com