НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

„Иди, учи и се върни“ 2019 награди четирима

Категории: Featured posts, Top News, Блог, Фонд за стипендии | Публикувано на 4 юли 2019

иди учи и се върни

Знаете ли кое е общото между когнитивната невронаука, международното право, управлението на технологиите и човешките права? Тези специалности ще изучават стипендиантите на Фонд “Иди, учи и се върни” 2019.

Фондът награди четирима, а не трима финалисти, защото и тази година кандидатите бяха много вдъхновяващи и впечатляващи. Стипендиантите получиха две стипендии по 10 000 лв. и две стипендии по 6 000 лв. 

За поредна година “Иди, учи и се върни” се осъществява изключително благодарение на Американското посолство в София, което подкрепя безвъзмездно и безрезервно каузата за по-добро бъдеще на България посредством образованието на младите хора. Организаторите на проекта благодарят сърдечно и на всички дарители, медийни партньори и членове на журито.

На коктейл по случай обявяване на новите стипендианти, Явор Николов, член на журито, сподели, че е видял в кандидатите три важни качества: любопитство, смиреност и смелост. Красимира Димитрова, също член на журито заяви, че според нея идеалният кандидат трябва да е целеустремен, постоянен и креативен. След три кръга и дълги разговори, журито се е спряло на четирима стипендианти.

Четиримата стипендианти

Първата стипендия е за Ивана Кънчева, която ще учи Когнитивна невронаука в Утрехт, Холандия. Тя вярва, че придобиването на практически опит в областта на биологичните основи на човешкото поведение ще ѝ помогне да допринесе към живота на хората с неврологични заболявания.

Вторият стипендиант е Коста Каракашян. От есента той ще учи един семестър в European Inter-University Center for Human Rights and Democratisation в Италия, а втория семестър ще прекара в друга европейска страна. Чрез изкуството и най-вече танца иска да подпомогне работата на академиците, журналистите, активистите и политическите лидери в България.

Третата стипендия отиде при Анна-Мария Спасова, която ще учи Международно право в Кеймбридж. Иска да работи като юридически експерт в България и да допринесе за развитието в областите на защита правата на човека, околната среда и информационното право.

Стела Гаврилова е четвъртият стипендиант тази година. Тя ще учи специалност Technology Management в университета от Бръшляновата лига Cornell University. Кариерната ѝ визия е свързана с това да бъде инициатор на клъстъри между автомобилната индустрия и индустрията на информационните технологии.

За да разберете как си представят бъдещето в България, какви са интересите им и в какво вярват, очаквайте скоро повече информация за стипендиантите.

Фонд “Иди, учи и се върни” благодари за подкрепата на всички свои съмишленици и гледа смело напред към следващото издание догодина.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com