НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

„Идеите – това сме ние“ 2 – приеми предизвикателството!

Категории: Външни събития | Публикувано на 9 август 2013

Обединени идеи за България„Възможност да се срещнете с известни експерти в областта, от която се интересувате, да почерпите от опита и способностите на своите колеги, да развиете своята мрежа от професионални контакти и да работите с десетки други талантливи българи…“
(цитат от www.oib.bg)

„Креативността е заразна, предавайте я нататък” казва Айнщайн, и с право, защото няма по-сигурен и по-прекрасен начин умът да стои буден и съзнанието да твори от това да срещнеш истински съмишленици и да извървиш заедно с тях пътя към общата кауза.

За втора поредна година, между 3-ти и 6-ти септември тази есен, Обединени идеи за България (ОИБ) ще предложи на участниците в дискусионния форум „Идеите – това сме ние” възможността да бъдат част от едно наистина успешно и различно обучение по социално предприемачество, където работата върху умения не е самоцел, а съпровождащ резултат по пътя към една обща кауза – благоденствието на родината.

В рамките на конференцията близо 150 български студенти от страната и чужбина ще сформират екипи, в които под ръководството на модератори ще обсъждат и работят по обществено значими теми, свързани с различни сфери – здравеопазване, образование, наука и технологии, социална политика, култура, икономика, право, градска и околна среда. Отделно, журналистически екип ще следи дискусиите и прогреса на участниците и ще се грижи за отразяването на събитието онлайн. Крайната цел на тридневния идеен обмен за всяка работна група ще бъде изготвянето на граждански проект и разпределението на отговорности по неговото осъществяване за месеците след събитието. Оттам нататък успехът ще зависи единствено от участниците, като ОИБ и председателите на отделните екипи ще оказват подкрепа, споделяйки опит, контакти и полезни знания, свързани с неправителствения сектор.

Това, което превръща „Идеите – това сме ние” в успешна платформа и което разграничава конференцията от редица подобни събития, е нейната насоченост към развиването на професионалните и личностни качества на участниците и, съответно – към трайните резултати. По време на събитието, екипите ще имат постоянен достъп до своите председатели, всеки от които е член или основател на организация с идеална цел и може да предложи богата палитра от опит и тематични насоки. Поканените модератори идват от редица активни и близки партньорски организации на ОИБ: Заедно в час, Трансформатори, pravatami.bg, BEST София, ЕкоЦентрик, Ротаракт, Асоциация 365, AIESEC и други.

Нещо повече, гост-лектори с експертни познания ще посещават работните групи, предоставяйки една реалистична и цялостна картина и окуражавайки търсенето за нови щрихи. Първото издание на форума се свързва с имена като Нешка Робева, Евдокия Манева, Яна Бюрер Тавание и Борислав Сандов. Тази година сред поканените гост-лектори се открояват Ясен Георгиев, Георги Камов, Боян Бенев и други.

За първи път участниците ще имат възможност и да се възползват от серия от работилници по проектен и събитиен мениджмънт, основи на уеб-дизайна и финансиране. В зависимост от личните си интереси и стремежи, всеки ще може да избере конкретните умения, върху които иска да наблегне. Освен пряката полза за участниците, работилниците ще им предоставят увод към основните инструменти, нужни за по-нататъшно развитие на гражданските проекти.

А каква е твоята кауза? Запази датата – 03.09.2013 г., „Идеите – това сме ние 2”. Ще се видим там!

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com