НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Да помогнем на Камен от StartUP

Категории: Блог | Публикувано на 17 декември 2012

Около Коледа хората са затрупани от призиви за дарения за всякакви каузи. Ние самите смятахме да използваме коледното си парти за набиране на средства за дейността на организацията ни и проекти като MyWay. Няма как да обаче да останем безучастни, когато се оказва, че един от нас има нужда от помощ. Камен е председател на фондацията StartUP, която подкрепя хората да осъществяват идеите си. Искаме той да продължи да го прави, като се пребори с диагнозата Сарком на Юинг. Нека заедно му помогнем!

КАК ДА ПОМОГНА

1. Ако ще идвате на коледното ни парти, може да използвате кутията за дарения – всички средства ще отидат за Камен. Ще можете и да изпратите пожеланията си за неговото оздравяване!

2. Дарение през PayPal

3. Това е личната му сметка:

IBAN: BG65FINV915010BGN0CU9U
BIC/ SWIFT: FINVBGSF

Камен Руменов Сарафов

4. Набирателни сметки:

 

BG34FINV91501315730309 BGN
BG66FINV91501315730315 EUR
BG82FINV91501315730318 USD

5. Да се запознаете с повече информация на следните линкове:

http://kamensarafov.com/

https://www.facebook.com/helpkamen

http://www.youtube.com/watch?v=E1P4Wlsihjo

 

Кога мечтаехте за последно, помните ли?

А спомняте ли си за какво? Екскурзия или нова придобивка? Коледа е време за мечти – най-романтичното време от годината. Щом мечтаете, значи сте романтици и това е прекрасно… Всъщност не! Не е! Голям процент от нас няма да направят повече от това да извикат в съзнанието си хубавите, но нереални картини на собственото си благополучие.

Има обаче един малък, кръг хора, които се заемат и вдъхват живот на своите мечти. Те превръщат мечтите си в цели и започват стъпка по стъпка да ги реализират. Тези хора стъпват на Луната, строят пътища в безлюдни места, измислят технологии в помощ на останалите. Имат тънката дарба да откриват себеподобните сред тълпата. Редки хора. Изключителни!

Това е Камен.

Той е на 24. Той  решил да дава възможност на всеки да се осмели да реализира мечтата си. Камен завършва архитектура и паралелно с това стартира собствена компания. Остава в България. Започва да мечтае. Мечтите му обаче не са егоистични, в тях има място за много хора и техните идеи. Така става председател на фондацията StartUP, която подкрепя хората да осъществяват идеите си. Или с други думи, той помага на всеки, решил да направи първите най-трудни крачки. Прави го доброволно защото вярва в мечтите. Докато един ден…

Всичко започва с безобидна инфекция на крака.

След митарстване из столичните клиники Камен се сдобива с диагноза и ужасна констатация – засегнатият пръст трябва да бъде ампутиран. Разбира се, болестта е рядка, изключително рядка и се казва Сарком на Юинг. Тази форма на рак засяга  костите, меките тъкани и се разпространява за дни. Тя обаче засяга и нещо много по-голямо. Саркомът инфектира човешкия дух. Знаете ли, Камен мечтае да построи сграда в космоса. Болестта обаче го приковава към земята. А всички знаем колко боли когато умира мечта.

Камен обаче не престава да търси звездите. Както и да търси начин за победа над рака. Лечението е възможно, има клиники в Израел и Франция, които предлагат успешни терапии. Затова надеждата му не е мъждукащо пламъче. Тя е твърда увереност, че нещата ще бъдат доведени до край… До единствения възможен край – пълно оздравяване.

Камен е щастливец. Той има приятели. И то не такива от социалните мрежи, а истински, реални, живи хора, които са близки под дух и сърце. Тези приятели са открили клиника във Франция за предварителното лечение. Те инициират DМS кампания за дарителски СМС-и. И са събрали досега над 20 000 лева. Такива са неговите приятели –мечтатели със сърца.

Камен има много повече приятели, отколкото си мисли. Има Вас!

Коледните празници идват и фалшивата благотворителност ще ни залива от всякъде. Заспалото ни милосърдие ще бъде провокирано от кампании и социални програми. Камен обаче не е медийна звезда, той е човека до вас. В автобуса, киното или на купона. И е толкова истински, колкото се чувстваме ние самите. Подайте му ръка, така помагате на самия живот. Защото той се е заел да сбъдва мечти. Нашите мечти!

Какво е постигнато до тук

Приятелите му от StartUP работят по намирането на клиника за лечение – възможни варианти за сега са Франция, Германия и Израел. До дни стартират ДМС и цялостна кампания за набиране на средства за лечение, но се оказва, че парите там ще са достъпни 45 дни след постъпването, а всички клиники искат авансово плащане на цялата сума и досега са събрали 25 000 лв. Виваком и Телерик, които редовно подкрепят StartUP фондацията, даряват по 10000 лв за лечението.

Цел на кампанията

Предполагаеми разходи за лечение 90 000 – 150 000 евро

Допълнителни разходи – 40 000 евро (самолетни билети, хотели, медикаменти, помощ, преводачи и т.н.)

Как да помогна?

КАК ДА ПОМОГНА

1. Ако ще идвате на коледното ни парти, може да използвате кутията за дарения – всички средства ще отидат за Камен. Ще можете и да изпратите пожеланията си за неговото оздравяване!

2. Дарение през PayPal

3. Това е личната му сметка:

IBAN: BG65FINV915010BGN0CU9U
BIC/ SWIFT: FINVBGSF
Камен Руменов Сарафов

 

4. Набирателни сметки:

BG34FINV91501315730309 BGN
BG66FINV91501315730315 EUR
BG82FINV91501315730318 USD

5. Да се запознаете с повече информация на следните линкове:

http://kamensarafov.com/

https://www.facebook.com/helpkamen

http://www.youtube.com/watch?v=E1P4Wlsihjo

Коментари

 1. Рум

  Здравната каса на България e длъжна да поеме лечението в чужбина на всеки българин, когато не може да го получи такова в България в рамките на нужното време според състоянието и болестта.Нали вече сме в ЕС.
  Направо Камен да хваща самолета за Франция или Германия и въоръжен с българската европейска здравна карта да се лекува. От НЗОК се взема един формуляр за лечение в рамките на ЕС и всичко е безплатно. Няма какво да се събират пари, направо да избира болница в ЕС и да действа.

 2. Привет Рум.

  Запознати сме и работим по документа, който визираш. Т. нар. Европейски формуляр S2, който съвсем не се издава бързо.

  Изпитваме и няколко административни спънки в тази насока. За жалост нещата съвсем не са толкова прости, както ги описваш. Отделно избраната за лечение болница трябва да работи с подобен формуляр.

  Следи новините, които публикуваме в сайта на кампанията http://kamensarafov.com, за да се информираш както за документите, така и за избора и направление на лечение.

 3. Рум

  Живея в ЕС, затова написах направо да тръгва. Тук никой не се
  върнали, знам за много случай от БЪЛГАРИЯ за лекувани хората само с европ. здр. карта, няма как да го върнат, а България е в ЕС и няма как да не поеме разходите, има решение по подобни казуси и на европейски съд. Да идва да почва да се лекува, а останалите неща в движение, може за бързо да се регистрира, че уж живее при някой българин, но даже и това няма нужда, няма начин да го върнат.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com