НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Гид на новодошлия: Споделени работни пространства

Категории: Гид на новодошлия | Публикувано на 16 октомври 2018

Тази статия е една от темите в Гид на новодошлия – книжка с полезни статии за завръщащи се в България. Можеш да го изтеглиш безплатно тук.

Споделените работни пространства са предпочитано място за работа от хора със свободни професии, фрийлансъри или предприемачи, които често са в движение или пътуват. Основното предимство на тези пространства е общността: лесно се споделят идеи и мнения, правят се нови познанства и контакти, и често се намират съмишленици. Друго предимство е възможността да се наеме точно това което е нужно: едно работно място, цял офис или пък зала за събитие.

Голяма част от споделените пространства в България са стартирани от тук-тамовци, видяли тези модели в чужбина и адаптирали ги тук.

betahaus | sofia е първото споделено работно пространство в България стартирано през 2012 и едно от 10-те най-добри в света според Forbes. Двамата съоснователи на betahaus са учили в Германия. Връщат се тук, за да поставят основите на коуъркинг културата у нас. В пространството им се събират на едно място хора от креативната сцена в България – стартъп компании, предприемачи, фрийлансъри и иноватори – от всички сектори. Много от обитателите под покрива им са хора, получили своето образование извън България, но върнали се у нас, защото тук всичко е възможно.

SOHO е стартирано от Люба, завършила в Сорбоната и е точно като нея – артистично и приветливо. Освен в споделено работно пространство, SOHO се превръща и в артистична платформа – балетна школа, литературни четения, арт ателие за деца, фестивали, изложби, кино прожекции, концерти, дебати, работилници, панаири на науките и изкуствата.

Limacon в Пловдив е стартирано от двама тук-тамовци: Валя и Иван, след като Иван последва любовта си и се мести от София в Пловдив. С над 2 хиляди посетители и повече от 50 обучения и събития годишно, Limacon Event Center не е просто coworking пространство, а е и най-добрата академия за развитие на професионални и меки умения в Пловдив.

Изтегли целия гид

 

Гид на новодошлия е безплатен за всички. Ако имаш желание и възможност, можеш да ни подкрепиш с дарение, за да продължим да добавяме нови статии към него и да помагаме на завръщащите се българи. Ако имаш коментари или предложения за теми, които мислиш, че трябва да включим в следващото издание на Гида, пиши ни на hey@tuk-tam.bg

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com