НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Голямото почистване

Категории: Блог | Публикувано на 14 май 2012

Над 20 човека се включиха в акцията ни за почистване на Ловен парк, за което искаме да им благодарим! Близо 100 човека заявиха участието си чрез предварителната ни регистрация и Facebook, като повечето от тях вероятно са се включили в различни други акции за почистване на 12 май. Ето как премина денят за доброволците на Тук-Там…

Акцията започна в 10:00 в района на колелото на автобусите в Хладилника. От там граждани и гости на града стигат до Витоша. Едно място, далеч от обективите на телевизиите. Едно място, затрупано с боклуци. След като почистиха този район, неуморните доброволци на Тук-Там влезнаха в Ловен парк, където дори множеството комари не успя да ги спре! Времето се  над нас и въпреки няколкото капки дъжд по-рано сутринта, слънцето ни беше спътник през почти целия ден.

За всички участници бяхме предвидили вода, мокри кърпички и естествено – нещо оранжево! Нашите приятели от Екофорум за устойчиво развитие пък раздадоха грамоти на всички, които останаха за пикника по средата на деня. След заслужената почивка, хапване и сладки приказки, някои от най-надъханите участници продължиха с почистването чак до 16:00.

Ръкавиците за акцията бяха осигурени предварително от Екобулпак, а Българска асоциация Почистване организира специално за нас пункт за чували в района, от който се възползваха и други организации и доброволци. Благодарение на добрата координация с Районен инспекторат Лозенец, боклуците бяха извозени буквално минути след приключването на акцията. Благодарим на всички партньори за оказаната подкрепа!

[nggallery id=14]

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com