НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Георги Тончев: Във възрастта съм не да се оплаквам защо нещо не работи, а да го решавам и коригирам

Категории: Успешни кариери | Публикувано на 24 май 2018

Георги Тончев учи в САЩ, след това работи и учи в Англия, но решава че детската му мечта да работи като инвестиционен банкер не е за него. Основава компания за устна хигиена в Лондон и се прибира през 2016, за да остави следа след себе си. Тук вижда възможността чрез инициатива да решава проблеми не само с неговия просперитет, но и с обществото около него.

Защо избра да се върнеш в България?

Причини бол: икономически – ниски данаци и издръжка за живот; социални – липса на гмеж по пътища, метро, транспорт, паркове, улици; the best internet ever :); лични – клише но факт, семейство и приятели, социалната среда, Витоша и Градина, и още стотина кътчета на които така и не мога да се насладя.

Би ли посъветвал младите хора да се върнат в България?  

Разбира се съм ЗА/ДА/ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! На негативно настроените бих казал да се фокусират над тяхната лична сфера на влияние или тъй наречения locus of control (демек върху тях самите), и да не се оправдават със заобикалящата ги среда. Човек трябва да бъде адаптивен и гъвкав като водата и да може да приема формата на делвата, в която попадне (перефразирана будистка мъдрост).

Вижте цялото интервю за Аз, избрах „Кариера в България. Защо не“ тук.

Вижте цялото видео интервю от „Завърналите се“, BIT:

„Завърналите се“: С усмивка и свеж бизнес нюх – защо Георги Тончев оставя Лондонската стокова борса

„Завърналите се“: С усмивка и свеж бизнес нюх – защо Георги Тончев оставя Лондонската стокова борса, за да управлява компания за устна хигиена в България (РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ)

BITelevision 发布于 2018年4月6日

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com