НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Иди, учи и се върни със стипендия от Тук-Там

Категории: Блог | Публикувано на 17 май 2016

fundsiteФондът за стипендии “Иди, учи и се върни” е най-новият проект на Тук-Там. С него искаме да подкрепим мотивирани българи, които желаят да продължат образованието си в чуждестранен университет, а след това да се върнат тук и да работят за България. Тази година ще дадем две стипендии по 5000 лв за образователна степен магистър. Кандидатстването продължава до 17 юни, а каква е процедурата, можеш да разбереш тук.

Ако си мотивиран да учиш и искаш да придобиеш опит в чужбина, но също така виждаш професионалното си развитие в България, ще се радваме да бъдеш един от хората, които ще подкрепим. Очакваме от теб да имаш завършена бакалавърска степен преди 31 юли 2016 и вече да си избрал университет и специалност за магистратурата си.

Създадохме фонда, защото вярваме, че промяната тук зависи от нас и можем да я постигнем, черпейки опит от там. Смятаме, че студентите в чужбина не само придобиват ценни знания от образованието и стажовете си, но и престоят им там разширява мирогледа им, давайки им възможност за контакти с хора от цял свят.

Ако изберем теб, ще получиш освен стипендията и подкрепата на Тук-Там за реализацията ти след завръщането ти обратно в България. Ще бъдеш популяризиран сред контактите на организацията и  ще станеш част от една общност на млади професионалисти с опит или образование в чужбина.

Средствата за стипендията са събрани от индивидуални дарители, сред които са изпълнителни директори на някои от най-големите компании в България. Посолството на САЩ в София пък подкрепя финансово комуникационната кампания на фонда. Ако проектът ни бъде успешен, планираме да увеличаваме броя на стипендиантите с всяко следващо издание.
Предимство ще дадем на тези, които до момента не са учили в чужбина, имат професионален опит, свързан с желаната специалност, и са социално ангажирани чрез странични активности.

Крайният срок за кандидатстване е 23.59 ч. на 17 юни 2016 г.

Кандидатствай на fund.tuk-tam.bg или прати статията на човек, който може да се възползва от информацията.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com