НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х
Loading Map....

Дата/Час
Дата(и) - 10/02/2014
3:40 pm

Място
София Хотел Балкан (Шератон)

Категория


svetovno obrazovanieВъзможности за кандидатстване чрез директен прием на документи в над 60 висши учебни заведения в Европа и България ще предостави за българските ученици изложението Световно образование на 15 и 16 февруари в столичния хотел «Шератон».

От тази година партньор на проекта e и „Тук-Tам”,  а наши представители и членове ще реализират първите си срещи за споделяне на опит с кандидатите по време на изложението. Целта на съвместната инициатива е студентите отрано да получат информация от първа ръка за образованието в чужбина.

По време на изложението ще работят работят кандидатстудентски, езиков и консултански център, които ще предоставят безплатни услуги на кандидатите за висше образование и помощ при подаване на документи.  Центърът ще позволи директно подаване на документи за университетите в Дания и Холандия, сроковете за които са кратки, а кандидатите са много, както и втори шанс за прием във Великобритания след изтичане на официалния срок за подаване на документи.

Според данни на централизираната система за прием UCAS 2160 българи са подали документи за прием в британски ВУЗ, което е с 11% по-малко от миналата година, когато кандидатурите са били 2440.  Повишаване на кандидатурите от български отличници за топ университетите от Оксфорд и Кеймбридж отчита проекта, като към 15 януари, когато изтече срока за кандидатстване тук, над 30 български ученици са кандидатствали за престижните училища, 8 от които вече са получили оферти за прием.

Значителен ръст на кандидатите за страните Дания и Холандия между 30 и 50% годишно отчита проекта като причина за това са безплатното датско образование и по-евтиното холандско образование, както и многобройните специалности на английски език, които университети в двете държави предлагат за чужденци. Сред новите участници са и представители на Австрия, Белгия, Италия и Франция, които ще предложат програми в областта на архитектурата, мениджмънта, здравното образование, социалните науки, изящните изкуства и дизайна.

Предвид засиления интерес към проекта в страната, след изложението в София ще бъдат проведени специализирани кандидат-студентски информационни дни в   градовете Пловдив, Благоевград, Русе, Велико Търново, Варна и Бургас.

Пълна информация за програмата на изложението са поместени в интернет страницата на проекта на адрес: www.world-education.eu, където се извършва и предварителната регистрация за прием на място и участие в семинарите и безплатните консултации

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com