НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х
Map Unavailable

Дата/Час
Дата(и) - 06/02/2014
4:00 pm

Място
betahaus

Категория


diabetКакво: Парад на доброволците
Кога: 21 февруари, от 15 до 20 часа
Къде: Innovation space, betahaus
Facebook събитие

За първи път у нас ще се проведе „Парад на доброволците“ с идеята организациите, работещи с доброволци, да представят каузите и кампаниите си пред с млади хора.   Ще имате възможност да разберете и какво предстои в „Тук-Там“ през 2014г. и надяваме се да намерите своето място в организацията.

Организатор на събитието е сдружение „Диабет и предиабет“, а инициативата е част от доброволчески проект по Национална програма за младежта. Поканени са всички ученици, студенти и изобщо млади хора, които биха искали да се включат в приключението да си доброволец. Добре дошли са и представители на неправителствения сектор, които искат да срещнат други щури глави за обмяна на нови идеи и за изграждане на „мрежи“.

На „Парада“ ще  може да научите:
• какво е усещането да правиш добро,
• как се създава екоцентричен оптимист
• как се оцелява в планината сред гори и храсталаци,
• как се събират 400 хил. евро за 5 месеца за вълнуваща кауза,
• как се прави гнездо на черен лешояд,
• защо българи с успешна кариера в чужбина се връщат у нас,
• как се спори професионално, как се прави скрининг и т. н.

Ще участвате в  презентации, работилници, фотоизложба, пърформанс, ИМПРО-театър, ролеви и интерактивни игри, симулация на кампания. Доброволци, които са се върнали от EVS в чужбина, ще разказват за перипетиите и трепетите си.

В „Парада” ще представят каузите си „Екоцентрик”, Асоциация „Дебати”, „Тук-Там”, Българско дружество за защита на птиците, скаутите от „Кафяв мечок, „Асоциация за развитие на българския спорт”, Animal Rescue Sofia, WWF, CVS, „TimeHeroes”, „Родители”, „Каритас”, „Прозрачни планини”,  „Горичка”, „Green way” и други.  Инициаторите се надяват организациите да намерят нови доброволци и фенове, а младите хора да открият каузи и кампании, които са им близки до сърцето.

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com