НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х
Map Unavailable

Дата/Час
Дата(и) - 05/03/2014
10:58 am

Място
london

Категория


logo cbgНа 8 и 9 март 2014г. в Лондон и Единбург българите, учещи или работещи във Великобритания ще имат възможността да се срещнат с български работодатели на кариерното изложение BG Careers UK,  където ще им бъдат представени възможностите за реализация обратно в родината.

Инициативата се организира за втора поредна година от обществата на български студенти в престижни английски университети (London School of Economics, University of Dundee, Warwick, Newcastle, Edinburgh и други), съвместно с неправителствените организации „Тук-Там“ и „Обединени идеи за България“.

Тазгодишните изложители са 17 български и международни компании и неправителствени организации, които специално ще пътуват до Острова, за да срещнат българите там и да им предложат възможности за професионална реализация обратно в България. Спонсори на форума са First Online Solutions  и Questers Group.  Събитието ще се проведе с подкрепата на Посолството на Република България в Лондон и Българския културен институт.

Регистриралите се участници за събитието са над 300 до момента. Това са млади специалисти и студенти, учещи или работещи във Великобритания, които имат интерес да получат информация за възможностите и намирането на подходяща реализация в България. Една от регистриралите се кандидати, Нели Станева, споделя, че участва, защото „иска да приложи и сподели опита и знанията, натрупани зад граница, в България“.

Освен изложбена част, участниците ще имат възможност да присъстват на фирмени презентации и работилници, както и един много специален кариерен семинар за подготовка за интервю и кандидатстване за работа с Uni2Pro и нашата посланичка за Великобритания Ели Лефтерова.  От предварително регистриралите се участници изложителите ще имат възможност и да селектират кандидати, с които директно ще проведат интервю по време на изложението.  Вечерта в Лондон пък ще приключи със специално нетуъркинг парти за участниците и изложителите на форума.

Екипът зад форума, са 12 млади българи с образование и опит в чужбина, които се намират на различни краища на Европа  – из Англия, в Германия и разбира се, в България. Те вече няколко месеца работят доброволно за създаването на форума.  Това, което мотивира Димитър Ненчев, един от основателите на изложението, е „желанието да създадем платформа за обмен и директен контакт между водещи български работодатели и висококвалифицирани български студенти и млади професионалисти зад граница като така  се надяваме да успеем да  развием,  върнем обратно и дано задържим висококачествен човешки ресурс в България“.

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com