НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х
Map Unavailable

Дата/Час
Дата(и) - 30/04/2014
11:38 am

Място
Рибарица

Категория


1Силните общности са в основата на устойчиво и процъфтяващо бъдеще. Общностите могат да ни помогнат да преодолеем икономически, културни, бизнес и екологични предизвикателства и кризи в един постоянно променящ се свят.

Но сякаш сме забравили как да бъдем част от общност – какво да правим, откъде да започнем? Живеем, фокусирани върху индивидуалния си успех, и не обръщаме достатъчно внимание на нещата и хората, които означават най-много за нас. Често чуваме, че в общество като България, където нивото на доверие е ниско, груповите усилия се провалят. Че хората не могат да работят заедно и да постигат успехи и че това е възможно само на лично (семейно) ниво. Искаме да разчупим тези дълбоко вкоренени модели на мислене и осъзнаване, работейки заедно с всеки, който усеща нуждата от устойчиви общности.

Art of Hosting Bulgaria ви кани да открием заедно кои са личните и групови практики на една общност и кои са онези методи, които биха могли да ни помогнат да изградим общество с автентична мисия.
Събитието се организира според принципите на Споделената икономика – всички разходи (настаняване, храна, заплащане на “хостове” и др.) ще бъдат на разположение на участниците и всеки ще допринесе за покриването им.  Събитието ще се състои от 6 до 8 юни в Рибарица, България. Регистрацията е до 15 май тук!

Повече за Art of Hosting:
The Art of Hosting е известен още като практика на лидерство чрез участие (Participatory Leadership) – той позволява на групи хора да работят над сложни предизвикателства, като използват лична практика, диалог, фасилитиране и новаторски подходи към воденето на и участието в дискусии.

Art of Hosting е високоефективен начин за ангажиране на колективната мъдрост и възможността за самоорганизация на групи от всякакви размери.

Различни организации и групи използват Art of Hosting и споделят, че постигат по-успешно взимане на решения, по-ефективно изграждане на умения и знания, както и развиване на по-добра способност за отговор на нови възможности, предизвикателства и промени.

Много от хората, които преживяват Art of Hosting, често споделят, че се чувстват заредени с енергия и мотивация, нови идеи и умения да водят срещи и разговори.

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com