НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Тук-Там с номинация за престижната Награда за европейски гражданин 2014 на Европейски парламент

Категории: Блог | Публикувано на 21 октомври 2014

TT-logo-normal-large_jpegСдружение „Тук-Там“ е една от трите номинации на България за Гражданската награда на Европейския парламент за 2014. Кандидатурата на сдружението е издигната от българския евродепутат г-жа Ева Паунова (ЕНП).

Това е огромно признание за дейността на сдружението на българите с опит и образование в чужбина, които вярват в България.

Наградата за европейски гражданин се предоставя за изключителни постижения в някоя от следните области: насърчаване на по-доброто разбирателство и по-тясната интеграция между гражданите на Европейския съюз; улесняване на трансграничното сътрудничество; провеждането на дейности, които дават конкретен израз на ценностите в Хартата за основните права на Европейския съюз. Всеки депутат от ЕП има право да номинира всяка година по един кандидат, който може да е отделен гражданин, група граждани, асоциация или организация.

Мотивация за кандидатурата на сдружение „Тук-Там“ от името на г-жа Ева Паунова (ЕНП).

„От 7 години сдружение ‘Тук-Там’ активно се ангажира да мотивира българи с професионален опит и образование, придобити в чужбина, да се върнат в България и да допринесат за европейското ѝ развитие. Сдружението среща търсещи заетост българи с международни компании в ключови области, както и с експерти по кариерно ориентиране и мотивиращи лектори.

Освен това, „Тук-Там“ дава множество възможности за разгръщане на мрежа от контакти с европейски професионалисти. За българите с идеи за собствен бизнес сдружението предоставя ноу-хау за по-лесно и ефикасно започване на предприемаческа дейност в България.  „Тук-Там“ участва в организацията на повече от 20 събития годишно.

Съорганизатор е на най-големия ежегоден форум за българи с опит и образование в чужбина „Кариера в България. Защо не?”. Около 75% от участниците в него са успели да срещнат правилния за тях работодател, над 7000 българи с опит зад граница са се срещнали с над 200 работодателя, лектори и организации. Изданието му от 2014 г., провело се под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, успешно свърза 1000 кандидати с опит от 40 държави със 60 фирми, 35 лектори, 30 партньорски организации.

Друга резултатна инициатива на „Тук-Там” е да избира свои посланици из Европа, които да спомагат професионалната реализация на българи зад граница – групата им в Лондон вече наброява над 700 члена. Сред основните задължения на посланиците е активно да популяризират българската култура в страната, в която живеят.“

 

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com