НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Елена Радева: да даряваш частици от сърцето си в замяна на усмивки

Категории: Блог, Истории | Публикувано на 17 май 2018

Елена Радева е с докторска степен от университет в Далас, щата Тексас, за която доброволчеството е най-важната мисия в живота й. Освен това, тя преподава бизнес класове в клона на университета Шефийлд в София. Първоначално няма планове да се върне в България, но след близо единайсет години се прибира заради внезапната смърт на майка й. Така взима и решението да остане у дома, за да се грижи за възрастния си баща.

„Абе, ти какви големи неща правиш в България, като си живяла в чужбина, учила си, имаш докторска степен.. и аз им казвам – ами, не правя големи неща, правя малки неща. Ходя да гледам театър с хора, които не могат да виждат. За мен това е много малко нещо, но съм отделила 2 часа и съм направила нещо, което за мен има директна връзка. Нищо голямо не правя, но не се и стремя. Ако много хора правят много малки неща, ще имаме повече подобрения, отколкото всеки да се чуди какъв огромен проект може да захване“, споделя Елена Радева.

Вече шест години Елена активно доброволства и дарява времето си на различни каузи в областта на образованието, грижата за деца и младежи на прага на техния живот, за пенсионерите и опазването на родината, културното наследство и уникалната по думите й българска природа.

„Едно от нещата, които донесох с мен от Щатите е готовността да правя нещо безплатно. Не дарявам пари, дарявам времето си. Знам, че където и да съм по света ще правя неща за България. В далас им бях надула главата на всички и ми казваха, че трябва да работя в Министерството на туризма. Всички знаеха за България“, посочва Елена.

Елена казва, че хората не са дървета с корени и засега не планира да живее другаде освен в родината си. Но любовта към корена се засилва, когато напуснеш родината си.

Много се гордеем че Ели е част от екипа и на Тук-Там и ни подкрепя във всички наши смели начинания 🙂

Ето цялото видео от интервюто на Петя Кертикова за „Завърналите се“:

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com