НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Кариерен Кошер срещна 1300 кандидати с 90 компании

Категории: Featured posts, Top News, Блог, Избрано в блога, Кариерен Кошер, Проекти | Публикувано на 27 септември 2019

На 4-ти септември 2019 година в Интер Експо Център се проведе първото издание на кариерното събитие Кариерен Кошер. То предостави възможност за среща между прогресивно мислещия бизнес и таланти с опит и образование в чужбина. Събитието за кариерно развитие, ориентиране и споделяне се превърна в динамична платформа за обмен на бизнес идеи, възможности за кариерно усъвършенстване и среща на хора с различен опит и етап от своя професионален път.

Събитието се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика в лицето на заместник-министър г-жа Султанка Петрова.

Присъствието на 90 фирми-изложители доказа интереса на българските и международни компании, позиционирани в България, към младите професионалисти с международен опит. На кариерното събитие посетителите получиха нова професионална перспектива за летящ старт в кариерата.

Богата семинарна програма

Богатата семинарна програма на Кошера включи 3 тематични блока с 12 дискусионни панела, интересни истории от практиката на различни компании, вдъхновяващи лекции и работилници. Те бяха насочени не само към професионалисти в началото на кариерата си, но и към по-опитни мениджъри, както и предприемачи, които се ориентират към стартиране на собствен бизнес. 23-ма лектори представиха информация за средата в България, най-добри практики и успешни истории, както и теми свързани с лидерство, привличане на топ таланти, развиване на личния бранд, кариерната пауза, валидиране на бизнес идеи и тяхното финансиране и други.

Кариерното събитие предложи 5 допълнителни зони и активности с фокус усъвършенстване на професионалния профил, развитие на умения на бъдещето, грижи за здравето, насоки за успешно представяне в публичното пространство и дрескод съвети за уникален собствен стил, съобразен с работната среда.

Еко-отговорен Кошер

Тази година организаторите на Кариерен Кошер предприеха реални действия за намаляване на отпадъка по време на събитието. Петте стъпки на Кариерния Кошер по пътя на нулевия отпадък:

  • Вафлени чашки за кафе вместо традиционните пластмасови
  • Намаляване на опаковките от храна
  • Водата на събитието беше в изцяло рециклируеми бутилки
  • Всички отпадъци се събираха разделно и бяха предадени за рециклиране
  • Намаляване на хартиените рекламни материали

Еко-отговорният Кариерен Кошер, който е в подкрепа на ефективното използване на ресурсите и намаляване на отпечатъка върху природата, обяви за първа година Награди в инициативата По пътя на нулевия отпадък. В категория Отговорна кампания победител е Kaufland Bulgaria с инициативата Борбата на Kaufland България срещу пластмасата“. Почетни подгласници са Carlsberg и Академия за родители. В категория Отговорен офис победител е HPE с инициативата 4R Project* *Refuse, Reduce, Reuse, Recycle*. Почетни подгласници са SiteGround и Skyscanner.

Мисията на Кариерен кошер

Организаторите вярват, че Кариерен Кошер 2019 ще допринесе за повишаването на шансовете за професионална реализация на българите с опит в чужбина като предоставя не само възможност за директен контакт с работодателите, но и чрез споделяне на актуална информация за модерната работна среда в България. Организаторите от сдружение Тук-Там са убедени, че по този начин всеки професионалист би могъл да направи своя информиран избор.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com