НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

БНТ: Сайтът Back2BG и сдружение Тук-там срещат млади българи и работодатели

Категории: Блог, Отразяване в медии | Публикувано на 30 ноември 2008

Медиите за Тук-ТамБНТ, 30 ноември 2008 г.

Какви възможности и перспективи има пред младите българи, завършващи образованието си в чужбина? Според организаторите от сайта Back2BG и сдружение „Тук-там“ хората, които завършват образованието си извън страната, нямат информация за това каква кариера биха могли да имат у нас и затова не се завръщат.

Основната цел на форума е студентите в чужбина и работещи зад граница млади хора да получат информация директно от собствениците на фирми в България за възможностите за развитие на кариера у нас. Основен интерес към наемане на кадри завършили зад граница проявяват фирми в банковия сектор и в сферата на информационните технологии.

Организаторите твърдят, че по-ниските заплати у нас няма да отблъснат потенциалните кандидати за работа, защото престижното място в известна компания с възможност за развитие било желано, дори и с по-малка заплата.

Досега за участие във форума са заявили около 400 българи от чужбина. Любопитното е, че освен от европейски страни има интерес и от емигранти от САЩ, Китай, Дубай и Южна Африка. От страна на работодателите на срещата ще се явят коло 60 фирми с дейност в България.

Форумът ще се проведе на 22 декември в София.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com