НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

БНТ: Форум Кариера в България

Категории: Кариера в България, Отразяване в медии | Публикувано на 22 декември 2008

Медиите за Тук-Там2008 (22 декември) БНТ, „Форум Кариера в България“ (22 декември, 2008) 

Автор: Александра Бракалова

Форумът „Кариера в България. Защо не?“ събра работодатели и млади професионалисти с образование и опит в чужбина. Чрез събитието българите, завършили зад граница, но търсещи реализация тук, се осведомяват за най-актуалните възможности на родния работен пазар. Кандидатите за работа можеха да оставят автобиографията си на интернет страницата на форума, за да могат да държат връзка с евентуалните си бъдещи работодатели.

Събитието е организирано от сайта „Бек то BG“ и сдружението „Тук-там“, които подпомагат българи, учили и работили в чужбина.

Йосиф Зашев, студент във Франция: „Смятам да поработя известно време във Франция, след което да се върна тук, може би чрез някаква фирма. По този начин мога да запазя една заплата там. Много българи, мисля, че го правят по този начин.“

Зорница Кръстанова, студентка в Англия: „Аз за себе си все още не съм решила, но след като видим какво предлагат нашите фирми, мисля, че бих помислила сериозно.“

Нора Кънчева, завършила във Франция: „Много по-бързо може да се развие един млад специалист в България, отколкото в чужбина, където всеки си е взел някаква позиция и за един чужденец е много по-трудно да се докаже. Най-големият проблем е корупцията и тези длъжностни позиции, които се заемат от хора, които не са достатъчно компетентни.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com