НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Тук-Там в Копенхаген

Категории: Блог, Посланици, Проекти | Публикувано на 3 април 2013

След близо месец организиране и приготовления вече може да приветстваме групата на Тук-Там в Копенхаген. Събра ни нашето желанието да се запознаем с активни, амбициозни и мотивирани българи в датската столица, да споделим опит и да планираме заедно различни общественополезни инициативи. Освен в Копенхаген вече имахме срещи в няколко града – Ротердам, Маастрихт, както и презентации в Манчестър и Монреал.

Ето какво споделтя нашите посланици в датската столица Боян Михайлов и Калина Стайкова:
Макар първоначално идеята да тръгна от няколко души не ни беше никак трудно да привлечем интереса на нашите сънародници тук. Само след няколко седмици вече може да се похвалим с 96 любопитни и дейни тук-там-овци.

Първата ни среща се състоя на 27 февруари. За място на нашата първа сбирка избрахме зала, която се помещава в едно от най-често посещаваните от студенти кафенета в датската столица. Заведението се ръководи от студентска организация, частично подпомагана от Копенхагенския университет (University of Copenhagen). Наред с приятно място за отдих, разговори и учене, кафето предлага и възможност за организиране на различни мероприятия от активни студенти. Тъкмо затова сметнахме, че това е най-доброто място за учредяване на нашата група. За да пресъздадем духа на Тук-Там се постарахме да украсим залата с постери представящи логото на сдружението, както и да я подредим по начин, който предразполага към неформален разговор. 

Основната цел на нашата среща беше да разкажем на всички заинтересовани за Тук-Там, неговата история, цели, проекти, както и по какъв начин всеки един от тях може да се превърне в тук-там-овец. За нас беше много важно да разпространим идеята за сдружението и да привлечем колкото се може повече амбизиозни, активни и идейни хора.

В този смисъл мислим, че успяхме да постигнем поставената цел. Първата ни среща започна с кратка презентация на Тук-Там, на която присъстваха 16 души. Интересът към сдружението и неговата дейност беше голям, по което съдим от многото въпроси и изказани мнения след края на презентацията. Щастливи сме и от факта, че имахме възможността да представим Тук-Там не само на млади, учащи се хора, но и на българи с професионален опит в различни сфери в Дания.

След края на планираната от нас част разговорът се насочи към различни организационни въпроси и теми, които вълнуваха нашите гости. Не след дълго решихме да пренесем неформалния тон на срещата на по бира, където ентусиазмът за работа скоро обхвана всички и след близо половин час обсъждане се чуха предложения за няколко предстоящи проекти.

Имаме желание да се срещаме през месец-два, за да обсъждаме различни идеи, планираме инициативи или просто прекарваме ползотворно време заедно. Вече сме се заели усилено и с планиране и подготовка на нашата следваща среща, която ще се състои в средата на април. 

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com