НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Събития на посланиците на Тук-Там извън граница

Категории: Блог, Посланици, Проекти | Публикувано на 14 май 2013

TT-logo-normal-largeГрупата на посланиците на Тук-Там набира скорост и вече се организират редовни събития в няколко Европейски града, което ни прави изключително щастливи! Ето малко информация за тях.

Тук-Там Копенхаген

Вдъхновени от съвместната инициатива на Тук-Там и Заедно в час, тук-тамовците в Копенхаген решихме да организираме поредица от срещи с успели и мотивирани българи, които да споделят с нас своите Рецепти за успех. Наш пръв гост беше Михаил Матеев, който работи като Senior Technical Evangelist в българския офис на Infragistics Inc.

tt_cpngПрезентацията беше изключителна интересна и полезна, по което съдим от многото на брой въпроси към Мишо. Времето за дискусия и коментари продължи повече от час, като след това решихме, както традицията повелява, да продължим разговора на по бира.

Предстоящи събития: След презентацията ни в Българското училище в Копенхаген, възникна идеята да организираме куклен театър за децата там.

tt_kuklen

 

 

 

Тук-Там Маастрихт

tt_discussionНа 16.04 направихме събитие-дебат, в което взеха участие 19 човека. Имахме и специален гост – учител от университета – Петър Петров, когото всички познаваме и изключително уважаваме. Той бе така любезен да даде нужния старт на дискусията след презентацията на Тук-Там. Всички останаха много доволни от идеята и дискусията и биха желали да повторим и потретим.

Предстоящи събития: Ние също планираме да организираме „Рецепти за успех“ в нашия град.

Тук-Там Ротердам – Хага

От месец Февруари подготвяме различни събития за последователите на Тук-Там. Първата среща на Тук-Там Ротердам-Хага се състоя на 1ви март тази година под формата на Тук-Там Мартеничка парти. Денят беше избран тематично, като идеята ни беше да сътворим най-хубавите и цветни мартенички, които да раздадем на чужденци и да ги запознаем с богата ни история.

tt_martenitzaПредстоящи събития: На 18ти май ще подкрепим българските участници в Shell-eco marathon в Ротердам – ТУ София, ТУ Варна, както и Професионалната гимназия по селско, горско-стопанство и туризъм „Н. Вапцаров“ в Чепеларе.

На 31ви май сме организирали БГ филмова вечер в клуб WORM Rotterdam. Успяхме да осигурим прожекцията, при това чрез лентов носител, на нашумелият документален филм „Последната Линейка на София“. Очакваме прожекцията да бъде посетена и от международни зрители.

Тук-Там UK (Лондон)

Минали събития: До момента дейността на групата в Лондон се изразява най-вече в ежемесечна нетуъркинг сбирка и участие в събития на други бългрски организации.

tt_bowlingПоследното ни събитие беше Брънч & Боулинг среща! Започнахме по обяд с хапване и пийване, което ни даде възможност да се запознаем и да сформиране отбори за боулинга. След това започна играта, където всички много се забавляваха независимо от това кой колко добре се справяше. В крайна сметка нямаше победител – само много добро настроение и усмивки.

Предстоящи събития:
-Посещение на Лондонския зоопарк на 12 юли и CareerBootcamp уъркшоп – цели да помогне с намирането на работа в Обединеното Кралство

Тук-Там Манчестър

На 1ви март беше организиран мартеничка workshop в 2 от университети в Манчестър, като в Салфорд вечерта имаше и събиране на българските студенти.
На 3ти март наехме цял пъб, в който се събрахме малки и големи с българска баничка и музика.
На 4ти март пък имаше презентация на ‘Заедно в час’ в Шефийлд и, разбира се, си говорихме и за Тук-Там.
На 8ми март има организирано парти, за да почетем дамите

Тук-Там Страсбург / Каен

tt_strasbourg Групата ни в Страсбург / Каен си организира приятна разхока сред природата на 4ти май. Посоката, която са поели е към градчето Triberg, намиращо се в сърцето на Шварцвалд. Край Triberg са най-високите водопадни каскади не само в тази планина, а и в цяла Германия.

 

Това е за момента приятели! Очакайте скоро Тук-Там из повече градове в чужбина, а също и в Бг – Варна, Пловдив и Стара Загора 😉 До нови срещи!

 

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com