volunteer_activism

0 лв.

local_cafe

0 часа

Роберта Колева

Роберта Колева

социален антрополог, журналист и студент в Central European University в магистърска програма Sociology and Social Anthropology

assignment_ind

1-4 години

school

студент

location_on

България, София

local_cafe

0 часа

volunteer_activism

0 лв.

LinkedIn

assignment_ind

1-4 години

school

студент

location_on

България, София

За мен

Роберта е соцален антрополог, подкаст водещ и журналист. Изследователските ѝ интереси са в областта на градската антропология, политическата култура, паметта, постсоциализма, отношенията между половете, неравенствата и медийните репрезентации. Има опит в български и международни медии, включително Balkans In-Site, "Монитор", списание BBC Knowledge и като комуникационен мениджър на Creative Europe Desk Bulgaria – Office Culture. Завършила е БП "Антропология" и майнър "Психология" в Нов български университет, а тази есен ѝ предстои да продължа образованието си в Централноевропейския университет във Виена, където е приета да учи МП Sociology and Social Anthropology. Доброволец е към Фондация "42", където води културната рубрика на подкаста за гражданска активност и критично мислене Channel 4 Podcast, а отскоро и на нова авторска рубрика "АнтропоЛогика", посветена на социални и културни проблеми и антропология. Участва в различни изследователски, социални и образователни проекти като Values ML на JRC на Европейската комисия за анализ на политическия дискурс в ЕС, Read Twice (R2) за борба с дезинформацията в Източна Европа и проекта Форум КЛЮЧ, който цели да запознае повече хора с различни представители на гражданския сектор в България.

...виж още

Искам да помагам за:

На линия съм да съдействам за информация с всичко, свързано с обучението ми, кариерното ми развитие и другите ми занимания. Ще се радвам и просто да си поговорим и да обменим опит. Пишете ми :)

...виж още