НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Тук-Там Рожден Ден! #awesome8

Категории: Събития | Публикувано на 29 февруари 2016

12742433_10153517758225753_874599751116160073_nКога: 8-и март, вторник от 20:00 часа
Къде: Клуб Алкохол
Facebook събитие
Вече 8 години „Тук-Там“ свързва българи с опит в чужбина и им помага да намерят своето място.

Искрено вярваме, че положителната промяна тук зависи от нас и можем да я постигнем, черпейки полезен опит от там. Затова създаваме общност от инициативни, вдъхновяващи и можещи българи от цял свят. Постигаме го, като организираме проекти и събития със социална, образователна и професионална насоченост в България и чужбина.

Благодарим ви, че сте с нас вече 8 страхотни години – всички вие, които вярвате в нас, подкрепяте ни, зареждате ни, споделяте своя опит и идеи и ни карате да вярваме, че не сме сами и има смисъл в това, с което сме се захванали.

Нямаме търпение да празнуваме заедно нашите #awesome8!

Как започна всичко?

Историята на Тук-Там започва през 2008, когато седем души се прибират у дома след няколко години живот и работа в чужбина. По онова време социалните мрежи и скайп не са толкова популярни и те срещат предизвикателството да възстановят социалните и професионалните си контакти след дългото отсъствие. Изправени пред общия проблем и подтикнати от желанието си да имат около себе си хора със сходен опит и подобна нагласа, започват да се срещат редовно.

Така се заражда Тук-Там – сдружение, което обединява българи с опит и образование в чужбина, които вярват, че България е чудесно място за живеене, и искат заедно да го направят дори по-хубаво. Основателите бавно осъзнават, че всичко, с което те се сблъскват при завръщането си, не им се случва само на тях, а е предизвикателство за всеки новозавърнал се.

Постепенно социалните срещи започват да се превръщат в по-големи събирания. По време на тези неформални срещи се зараждат много приятелства, партньорства и идеи. Общото между всички Тук-Тамовци е тяхната позитивна нагласа и желание да използват това, което са научили по време на живота си навън, за да развиват успешно средата в България.

В един момент основателите виждат, че освен социални контакти, новозавърналите се имат нужда и от работа, в която да могат да развиват потенциала си. Това е причината да поставят началото на Форума “Кариера в България. Защо не?” – събитие, което с времето се превърна в най-големия кариерен форум за българи с опит и образование в чужбина. В тази мисия намират съмишленици в лицето на Back2BG, с които работят съвместно от 2008 година, за да бъде всяко следващо издание на форума все по-успешно от предишното.

Прочети цялата история на Тук-Там.

 

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com