НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

10 години Кариера в България – историята

Категории: Top News, Блог, Избрано в блога, Кариера в България | Публикувано на 22 август 2017

“Кариера в България. Защо не?” тази година има юбилей. Ставаме на 10 години и както всеки юбилей, това ни кара да си спомним откъде е започнало всичко. Колко от вас помнят първото издание на най-големия форум за българи с опит и образование в чужбина?

Кариера в България предлага среща с компании, семинарна програма и други активности с професионална насоченост. Участието на форума е безплатно, но изисква предварителна регистрация. Тази година събитието ще бъде на

5 септември в Интер Експо Център.

Сугурно знаете, че форумът, още от самото си начало и досега се организира от две неправителствени организации – Тук-Там и Back2BG. Постигнатото през годините е плод на съвместния труд и партньорството ни.

Първото издание на Кариера в България

се случва малко преди Коледа, в края на 2008 година. Тогава Тук-Там е на по-малко от година, а Back2BG почти на две. Организациите са млади, но техните членове са мотивирани да помагат и на други като тях да се върнат в България.

Всички замесени във форума са се прибрали наскоро след дълго пребиваване в чужбина. Избрали са реализация в родината си и вярват, че има още много като тях, които искат да се върнат.

 

 

 

 

 

Организаторите вярват, че опитът натрупан в чужбина, може да бъде ценно предимство за тези, които изберат да градят кариерата си в България. Оказва се, че и компаниите у нас са съгласни с това. На първото издание на форума се включват 33 компании и 850 човека. Това показва, че

интерес към подобно събитие има и от двете страни.

През последващите години предстои той да става все по-голям. Всяко следващо издание на форума става все по-успешно. Числата растат и от двете страни – както фирмите, така и участниците стават все повече.

 

 

 

 

 

Събитието става все по-голямо, семинарната програма кани нови и интересни лектори всяка година, а междувременно се появяват и допълнителни дейности, като CV-check, кариерни консултации, снимка за CV, нетуъркинг зона и други.

“Кариера в България. Защо не?” става Бизнес събитие на годината

два пъти и се провежда под патронажа на Президента на Република България – Росен Плевнелиев пет поредни години. Тази година форумът е под изключителния патронаж на Европейския парламент – първото подобно събитие в България.

През последните десет години, събитието е подкрепено от множество партньори

– медии, неправителствени организации, компании и хора. В блога на Кариера в България има събрани над 250 истории на завърнали се българи, а на събитието са присъствали над 10000 души.

Миналата година в изложението участваха 97 компании, а регистрираните участници бяха близо 1600. Тази година очакваме отново да надминем себе си. Ще се радваме да присъствате на този специален за нас ден и да отпразнувате с нас юбилея.

 

 

 

 

 

Елате на 5 септември в Интер Експо Център и се срещнете с над 100 компании, които ценят опита ви натрупан в чужбина и с още 1500 човека като вас – позитивни, вдъхновяващи и активни.

Регистрирайте се сега!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com