10 000 лв. за иновация и пътуване до Брюксел

Категории: Блог | Публикувано на 16 май 2018

“Академия за иновации: ИДЕИТЕ 2018” очаква най-интересните проекти на студенти до 20 май.

 

Дните на състезанието приближават и на 1 и 2 юни ще станем свидетели на поредната пета Академия за иновации: ИДЕИТЕ – Bulgaria Innovation Hackathon, която се провежда в Литературен клуб “Перото” на НДК и събира студенти от цялата страна.

 

Голямата награда за отбора победител през 2017г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академията.

 

В Академия за иновации 2018 студентите избират една от три мисии:

Мисия: „Изобретения на бъдещето“

Мисия: „Дигитални иновации“

Мисия: „Социални решения“

 

До момента са регистрирани над 50 екипа и има идеи за проект за “24/7 co-studying пространства в района на Студентски град;“Parknshare” на студенти от СУ “Св. Климент Охридски” – мобилно приложение за споделено паркиране; Your Green Snack на студенти от СУ “Св. Климент Охридски” и ВУЗФ е вендинг машина за здравословни закуски; “Социални решения” е екип на студенти от Нов български университет; DustCleaner е проект на студенти от ВУЗФ – система за пречистване на въздуха от фини прахови частици с IoT и Artificial Intelligence управление в реално време и много други.

 

Очаквайте още информация непосредствено преди хакатона и не пропускайте деня на лекциите на 1 юни, които започват с международен гост от Dutch Design School – Беньо ван ден Боогард за иновациите с осигурен жестомимичен превод от екипа на “Заслушай се”!

 

В партньорство с водещите университети в България, институционалната подкрепа на Европейската комисия, TBI Bank, Progress, Questers, Nestle, Roobar, Savina. Вход свободен!

 

За регистрация на отбори студенти вижте ТУК.

 

За организаторите:

“Обединени идеи за България” е неправителствена организация, която насърчава социалната ангажираност и реализирането на граждански проекти.

 

Организацията е създадена от мотивирани млади българи и е официално регистрирана като сдружение с нестопанска цел. В качеството си на международна мрежа от българи и идейна общност Обединени идеи за България (ОИБ) набира предложения за решения на предизвикателствата, пред които е поставена България.

 

“Иновейшън Стартър” е първата българска агенция за иновации, която реализира публични, бизнес и образователни проекти с цел стимулиране на иновативността и креативността.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2019. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com