НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

„Рецепти за успех“ 8 със Соломон Паси

Категории: Рецепти за успех, Събития | Публикувано на 3 май 2012

Кога: 21 май (понеделник), 18:45 – 20:15 ч.
Къде: Американски център на Столична Библиотека (пл. Славейков, тръгвайки от Раковски е първият вход от лявата страна с голям надпис над него)

Осмата среща на Рецепти за успех е със Соломон Паси – основател на Атлантическия клуб в България и по настоящем почетен президент. Това е човекът, който качи в трабанта си шефа на НАТО. Според официалния му сайт той “пие фреш от люти чушки, говори на български с пингвините на Антарктида и смята наум квадратурата на кръга!

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ТУК – поради ограниченото пространство ще допуснем първите 80 потвърдили участие с име, учебно заведение, професионална сфера и въпрос към лектора

ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА

Гостът ни е доктор по математическа логика и компютърни науки от СУ, но професионалният му опит е изцяло свързан с международното положение 🙂 Бил е народен представител във Великото народно събрание (1990-1991). Министър на външните работи от 2001 до 2005 – по време на неговия мандат България влиза в НАТО. В качеството си на външен министър е бил председател на ОССЕ и Съвета за сигурност на ООН. Бил е председател на Комисията по външна политика на Народното събрание. През 2009 г. бе номиниран за генерален секретар на НАТО.
АТЛАНТИЧЕСКИЯТ КЛУБ
Основан през 1991, Атлантическият клуб в България е независима неправителствена и нестопанска организация, посветена на насърчаването на българското участие в международните отношения, основано на централната роля на евроатлантическата общност в посрещането на международните предизвикателства на 21 век.
АНТАРКТИДА И ШАХ
Участник е в 4 български експедиции до Антарктида (1993-2005 г.), говори английски, руски, френски и има общи познания по испански език. Обича спортовете и редовно практикува джогинг и плуване например. Има черен колан по айкидо, а през свободното си време обича да играе и шах.
РЕЦЕПТИ ЗА УСПЕХ

Дискусията ще продължи един час, а преди официалния гост и докато се събираме предлагаме възможност за нетуъркинг и сладки разговори с нас – организаторите. След събитието също може да продължим дискусиите в по-неформална обстановка.

Елате да разберете повече за програмата за лидерство и принос към обществото на „Заедно в час“ и за сдружението на българите с опит и образование в чужбина „Тук-Там“.

Съвместна ни инициатива, която се състои в поредица от срещи с вдъхновяващи лектори, които ще споделят своите Рецепти за yспех, има за цел:

– да предоставим интересен гост-лектор, който ще сподели своя опит и ще отговори на въпроси от публиката;
– нетуъркинг – запознанство с хора с подобни професионални или лични интереси;
– да провокираме прогресивно мислещите млади хора, като ги информираме и ангажираме със значими за всички нас въпроси в сферата на професионалното развитие, гражданското общество и бъдещето на нашето общество и икономика.

 

Коментари

 1. Vesela

  Zdraveite,

  Izkluchitelno interesni i vduhnoviavashti sa sreshti ot poredicata Recepti za uspeh za men. Niamam preporuki, osven da produljite tazi iniciativa i moje bi, da ima malko povechko vreme za vuporsi ot uchastnicite. Znaia, che veroiatno vseki e zadal svoia vupros predvaritelno, no po vreme na razgovorite vuznikvat dopulnitelni vuprosi, koito veroiatno ne sem se setili da zadadem predvariteno.

  Blagodaria!
  Pozdravi & uspeh!
  Vesi

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com