НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Нов Управителен съвет на Тук-Там!

Категории: Блог | Публикувано на 24 октомври 2012

Тук-Там е щастлив да ви представи новият си Управителен съвет! След редовно проведени изобори на 21 октомври 2012, за част от него бяха избрани Бойко Благоев, Олга Василевска и Калоян Капралов. В стремеж за прозрачност споделяме, че на събранието присъстваха 20 члена на сдружението, като всеки имаше право да даде глас за трима кандидати. Бойко получи 17 гласа, Калоян – 15, а Олга – 14. Очаквайте скоро да качим и протокола от събранието, за да може да се запонаете по-детайлно с изборния процес.

Честито и много успехи и на тримата! Оставяме ги сами да кажат няколко думи за себе си:

 

Бойко Благоев

След завършването на бакалавърска степен по Международни отношения в СУ прекарах близо 2 години в чужбина. Стажувах в пресслужбата на Европейския парламент по време на изборите през 2009 г., след което се дипломирах cum laude с магистратура по Международно и европейско публично право в Тилбург, Холандия. След две летни училища в Прага и Крит на Университета Джорджтаун и TFAS желанието ми да уча не секна. В момента завършвам новата магистърска програма по предприемачество и финанси на Института за предприемачи на Сиско и ВУЗФ.

Може би сте ме виждали по улиците на София, следван от група любознателни чужденци, защото съм един от съоснователите на сдружението, което организира Free Sofia Tour. Пътуванията са една от страстите ми, затова през свободно си време пиша за любимите си места в столицата в софийския блог на Spotted By Locals, създаден по моя инициатива. От февруари 2012г. съм и Супергерой на Тук-Там, като ще осъвместявам двете позиции в сдружението.

Приемам всякакви предизвикателства за тенис на корт и на маса, ски, табла, покер, белот, Settlers of Catan, 3-5-8… За целта може да ме открите в почти всички социални мрежи – Facebook, Twitter, Linkedin – а можете също да ми пишете на boyko@tuk-tam.bg.

Олга Василевска

Аз съм реализиран мечтател!

Формалното си образование завърших като Магистър по Финансов Мениджмънт и специализирам в сферата на Практики за Корпоративна култура и Оптимизация на процесите. Личностното си развитие дължа на добровоческа работа в многобройни НПО и инициативи, пътуванията ми по света и на споделения опит от хората по пътя. Възможността да живея в пет страни на два континента за последните седем години е осъществена мечта, която разшири моите хоризонти. По пътя си научих, че човешките възможности са безгранични, а единственият определящ фактор за успеха е устрема към него.

Тук-Там за мен е платформа за развитието на социалната среда в България. С уникалния си подход към новозавърналите се българи Тук-Там достига до невероятния потенциал от можещите и мечтаещи повече за България българи. Вярвам, че тази платформа от човешки потенциал трябва да се развива, за да дадем необходимата подкрепа на социалната трансформация тук, така че повече българи след години да споделят: „Аз съм реализиран мечтател!“

Може да се свържете с мен на на olga@tuk-tam.bg.

Калоян Капралов

Каузата на „Тук-Там“ като организция на млади, социално ангажирани българи с опит в чужбина, желаещи да се развиват в собствената си страна е близка до сърцето ми. След 10 години образователен и професионален опит в шест държави на три континента аз се завърнах в България и сега съм готов да се включа активно в развитието на сдружението.

Пътят от „Тук“ до „Там“ и обратно ме отведе през 2001 г. в Колорадо Спрингс, САЩ, където завърших бакалавърска степен по математическа икономика. По време на следването си бях на едногодишна специализация по немски език в Регенсбург, Германия и служих като доброволец-учител в непалските Хималаи.

Професионалната си кариера започнах във фирма Ernst & Young в Ню Йорк като консултант по бизнес стратегии и управление. Сред клиентите, за които съм работил, са някои от най-големите компании в света. През 2010 г. започнах MBA програма по бизнес администрация в Кембридж, Англия, която ме отведе и на стаж в Куала Лумпур, Малайзия. От края на 2011 г. живея в София и работя в българската софтуерна компания Телерик.

За „Тук-Там” узнах още през 2007 г., скоро след създаването на сдружението. През 2010 г. се включих като лектор на форум „Кариера в България“, а за форумите през 2011 и 2012 г. организирах участието на моя текущ работодател – Телерик. В свободното си време, когато не съм фотограф на събитията на „Тук-Там”, най-често може да ме намерите в българските планини, чиято невероятна красота обичам да споделям чрез фото-есетата си.

Ако искате да ми пишете, може да го направите на kaloyan@tuk-tam.bg.

Коментари

  1. Кирил

    Успех! Очакваме да разберем, как ще бъдат разпределени отговорностите в рамките на екипа.

  2. Здравей и мерси за напомнянето, Кирил. Това ще бъде решено в най-скоро време и съответно обявено тук и в социалните мрежи! Нека да дадем шанс на новия УС да се запознае с обема на работа и тогава да реши как да бъде разпределен той 🙂

  3. Поздравления! С важна задача са се нагърбили и им пожелавам много увереност и хъс нещата да се случват по най-добрия начин.

  4. Венера Върбанова

    Поздрави от Ню Йорк на новия управителен съвет! Чакаме с нетърпение да се създаде активен клон на Тук-Там и при нас!

  5. Венера, истината е, че имаме първи опити за нещо подобно 😉 Сега стартираме пилотен проект на посланици на Тук-Там из Европа и ако до няколко месеца всичко върви според очакванията се надяваме да минем и отвъд океана! Ако имаш интерес, не се колебай да се свържеш с нас 🙂

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com